This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Новости

/Новости

РЕАЛИЗИРАНА РАБОТИЛНИЦА ЗА НОВОНАЗНАЧЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИЦА

12.12.2018|

  Во рамките на воспоставената соработка на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер со Мисијата на ОБСЕ во Скопје (проектната апликација “Тригодишна соработка и активности за Комисијата“), денеска во хотелот „Александар Палас“ во Скопје, се одржа работилница на тема: “Правото на слободен пристап до информации од јавен карактер – [...]

ВО ХОТЕЛОТ „АЛЕКСАНДАР ПАЛАС“ РАБОТИЛНИЦА НА КОМИСИЈАТА И МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ

05.12.2018|

Денеска во хотелот „Александар Палас“ во Скопје, во рамките на воспоставената соработка на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер со Мисијата на ОБСЕ во Скопје (проектната апликација “Тригодишна соработка и активности за Комисијата“), се одржа работилница на тема: “Правото на слободен пристап до информации од јавен карактер – досегашни [...]

РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА ЗА СЛУЖБЕНИ ЛИЦА РЕАЛИЗИРАНА ВО СОРАБОТКА НА КОМИСИЈАТА СО МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ

28.11.2018|

Во рамките на воспоставената соработка на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер со Мисијата на ОБСЕ во Скопје (проектната апликација “Тригодишна соработка и активности за Комисијата“), денеска  во хотел   „Рамада Плаза“ во Гевгелија,  се одржа регионална работилница на тема: “Правото на слободен пристап до информации од јавен карактер – [...]

РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА ЗА СЛУЖБЕНИ ЛИЦА РЕАЛИЗИРАНА ВО СОРАБОТКА НА КОМИСИЈАТА СО МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ

26.11.2018|

Во рамките на воспоставената соработка на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер со Мисијата на ОБСЕ во Скопје (проектната апликација “Тригодишна соработка и активности за Комисијата“), денеска  во хотел  „Дрим“ во Струга,  се одржа регионална работилница на тема: “Правото на слободен пристап до информации од јавен карактер – досегашни [...]

РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА ЗА СЛУЖБЕНИ ЛИЦА РЕАЛИЗИРАНА ВО СОРАБОТКА НА КОМИСИЈАТА СО МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ

16.11.2018|

Во рамките на воспоставената соработка на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер со Мисијата на ОБСЕ во Скопје (проектната апликација “Тригодишна соработка и активности за Комисијата“), денеска  во хотел  Епинал во Битола,  се одржа регионална работилница на тема: “Правото на слободен пристап до информации од јавен карактер – досегашни [...]

РЕАЛИЗИРАНА ОБУКА ЗА СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ОД ПОВЕЌЕ ОБЛАСТИ И ДЕЈНОСТИ

22.05.2018|

Во организација на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап информациите од јавен карактер, во просториите на Комисијата денеска продолжи планираната серија обуки на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер“. На обуката што ја реализираа Цвета Трајковска и Катерина Димовска-Трајковска, стручни предавачи од Секретаријатот на Комисијата, присуствуваа 12 новоназначени службени лица, како и [...]

ЕКСПЕРТСКА МИСИЈА СО ПОДДРШКА НА ИНСТРУМЕНТОТ TAIEX НА ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ЗА ПАРИЧНИТЕ КАЗНИ И ДРУГИ САНКЦИИ ЗА НЕСПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ

20.04.2018|

Во просториите на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, на 18 и 19 април, со поддршка на инструментот TAIEX на Европската Комисија, се одржа Експертска мисија "Санкции за имателите на информации од јавен карактер со експерти од ЕУ",односно Анамарија Муса, Повереник за информирање на Хрватска и Мирнел Чомиќ, правен [...]

ОБУКА ЗА НОВОНАЗНАЧЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИЦА

04.04.2018|

Единаесет новоназначени службени лица за посредување со информации од јавен карактер од државни институции, општини, здравствени и образовни установи, присуствуваа на обуката на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер и практична примена на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер“, која се одржа во просториите на Комисијата за заштита на правото за [...]

ЗАМЕНИК ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА КОМИСИЈАТА СЕ ОБРАТИ НА НАСТАН ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА СИГМА

21.03.2018|

Заменик претседателот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, г-дин Блерим Исени, учествуваше на настан во организација на СИГМА, со наслов „Предизвиците во реформата во јавната администрација“. На настанот, пред присутните се обратија и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, министерот за финансии, Драган Тевдовски, како и [...]

ОБУКА ЗА НОВОНАЗНАЧЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИЦА

28.02.2018|

  Единаесет новоназначени службени лица за посредување со информации од јавен карактер од државни институции,( министерства и агенции), јавни претпријатија и од образовни установи, присуствуваа на обуката на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер и практична примена на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер“, која се одржа во просториите на Комисијата [...]