This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

Новости

/Новости

ЗАМЕНИК ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА КОМИСИЈАТА СЕ ОБРАТИ НА НАСТАН ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА СИГМА

21.03.2018|

Заменик претседателот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, г-дин Блерим Исени, учествуваше на настан во организација на СИГМА, со наслов „Предизвиците во реформата во јавната администрација“. На настанот, пред присутните се обратија и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, министерот за финансии, Драган Тевдовски, како и [...]

ОБУКА ЗА НОВОНАЗНАЧЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИЦА

28.02.2018|

  Единаесет новоназначени службени лица за посредување со информации од јавен карактер од државни институции,( министерства и агенции), јавни претпријатија и од образовни установи, присуствуваа на обуката на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер и практична примена на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер“, која се одржа во просториите на Комисијата [...]

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА НА ПРАВОТО ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИТЕ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР И ЗДРУЖЕНИЕТО НА НОВИНАРИ НА МАКЕДОНИЈА

15.02.2018|

Во просториите на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен каркатер, беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен каркатер и Здружението на новинари на Македонија. Меморандумот беше потпишан од страна на претседателот на Комисијата, д-р Ѓорги Сламков и претседателот на [...]

ПОТПИШУВАЊЕ НА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА НА ПРАВОТО ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИТЕ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР И ЗДРУЖЕНИЕТО НА НОВИНАРИ НА МАКЕДОНИЈА

14.02.2018|

Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер и Здружението на новинари на Македонија во четврток (15 февруари) 2018 година во 11.00 часот, во просториите на Комисијата ќе потпишат Меморандум за меѓусебна соработка. Со потпишувањето на Меморандумот за соработка, Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен [...]

АКТИВНОСТИ ЗА ИЗМЕНА И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

09.02.2018|

На 09.02.2018 во Министерството за правда се одржа работен состанок на кој се утврди потребата за измени и дополнувања на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер. На состанокот покрај министерот за правда Билен Салији, присуствуваа и претседателот и заменикот претседател на Комисијата за заштита на правото на слободен пристап до информации од јавен [...]

РАЗМЕНА НА МИСЛЕЊА ВО ВРСКА СО  СТАНДАРДИЗИРАЊЕ НА УНИФИЦИРАН И СТРУКТУРИРАН ОБРАЗЕЦ НА ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ

01.02.2018|

Претставнци на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците на Собранието на Република Македонија, денеска одржаа работен состанок со членовите на Комисијата за зашита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер. На средбата која имаше консултативен карактер и е една од низата зацртани средби со [...]

КОМИСИЈАТА И ЗНМ НАЈАВИЈА ПОТПИШУВАЊЕ НА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

01.02.2018|

Денеска во просториите на Комисијата за зашита на правото за слбоден пристап до информациите од јавен карактер се одржа работна  средба на членовите Комисијата со челните луѓе на Здружението на новинари на Македонија.  Претседателот на Комисијата д-р ѓорги Сламков, заменик претседателот Блерим Исени и членот на Комисијата Валентина Фидановска, притоа остварија контруктивен едночасовен разговор со актуелниот [...]

ЈАВНА РАСПРАВА ЗА СТРАТЕГИЈАТА ЗА РЕФОРМА ВО ЈАВНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА

16.01.2018|

Министерството за информатичко општество и администрација на 15.01.2018 година во просториите на хотелот „Александар Палас“  во Скопје,  организираше јавна расправа за Стратегијата за реформа во јавната администрација 2018-2022 и Акцискиот план. На јавната расправа министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски, се осврна на процесот на подготовка на двата документа и резултатите што ќе бидат [...]

РЕАЛИЗИРАНА ОБУКА ЗА СЛУЖБЕНИ ЛИЦА

21.12.2017|

Во организација на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап информациите од јавен карактер, во просториите на Комисијата продолжи планираната серија обуки на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер и практична примена на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер“. Обуката ја реализираа стручни предавачи од Секретаријатот на Комисијата, Цветан Станоески [...]

УЧЕСТВО НА ЈАВНАТА ДИСКУСИЈА ЗА МОЖНИ ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

19.12.2017|

Во кино салата во Клубот на пратеници, денеска се одржа јавна дискусија за можни измени на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер. Настанот се одржа во организација на Министерството за правда и Министерството за информатичко општество и администрација, во соработка со Министерот без ресор задолжен за комуникации, отчетност и транспарентност во Владата на [...]