This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

mioadmin

/mioadmin

About mioadmin

This author has not yet filled in any details.
So far mioadmin has created 1720 blog entries.

СОВЕТУВАЊЕ ЗА ПРИМЕНАТА НА ЗАКОНОТ ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

30.05.2016|

Во организација на Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“денеска во просториите на Академијата се одржа советување на тема „Примена на законот за слободен пристап до информации од јавен карактер“. […]

РЕАЛИЗИРАНА ОБУКА ЗА 14 СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ОД ИНСТИТУЦИИ И УСТАНОВИ СО РАЗЛИЧНИ ДЕЈНОСТИ

26.05.2016|

Стручните предавачи во Секретаријатот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап информациите од јавен карактер, Цветан Станоески и Макфирете Морина Суљејмани, денеска во просториите на Комисијата одржаа обука за службени лица на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер“. […]

ПОЧЕТОК НА НОВ ЦИКЛУС ОБУКИ ЗА СЛУЖБЕНИ ЛИЦА

17.05.2016|

Денеска во просториите на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап информациите од јавен карактер, се одржа обука на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер “. Обуката ја реализираа Јорданка Стојкова и Цвета Трајковска, стручни предавачи од Секретаријатот на Комисијата, а на неа присуствуваа 15 новоназначени службени лица, како и лица кои досега од различни причини не посетувале обука или пак побарале дополнителна едукација, од вкупно десет државни институции, општини, јавни претпријатија, инспекторати и меѓуопштински центри за социјална работа. […]

ПРЕЗЕНТИРАН ИЗВЕШТАЈ ЗА ДЕЛУВАЊЕТО НА ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО И ТЕКОВНИТЕ ПРЕДИЗВИЦИ

13.04.2016|

Раководителот на одделение во Секретаријатот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, Жорж Поповски, присуствуваше на претставувањето на Извештајот за овозможувачката околина за развој на граѓанското општество во Македонија 2015, што го презентираше Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС). […]

УЧЕСТВО НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА НА ТЕМА „СЛОБОДАТА НА ГОВОРОТ И СЛОБОДАТА НА ИЗРАЗУВАЊЕТО“

07.04.2016|

 Членот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, Валентина Фидановска и раководителот на одделение во Секретаријатот на Комисијата Жорж Поповски, учествуваа во работата на денешната конференција на тема „Слободата на говорот и слободата изразувањето“. […]

СОРАБОТКАТА МЕЃУ ГРАЃАНСКИОТ СЕКТОР И МЕДИУМИТЕ, ПРЕДУСЛОВ ЗА ДОБРОТО ВЛАДЕЕЊЕ НА ИНСТИТУЦИИТЕ

05.04.2016|

Раководителот на одделение во Секретаријатот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, Жорж Поповски и помладиот соработник Оливер Серафимовски, учествуваа на тркалезната маса „Граѓанскиот сектор и медиумите за доброто владеење“, што денеска се одржа во организација на Фондацијата Метаморфозис. Притоа стана збор за улогата, активностите на граѓанскиот сектор и [...]

КОНФЕРЕНЦИЈА ,,ОТВОРЕНО ВЛАДИНО ПАРТНЕРСТВО– ДИЈАЛОГ СО ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ ЗА НАЦИОНАЛНИОТ АКЦИСКИ ПЛАН 2016-2018"

24.03.2016|

Раководителот на одделение во Секретаријатот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер Цвета Трајковска, и помладите соработници Оливер Серафимовски и Александра Стојановска, учествуваа во работата конференцијата ,,Отворено владино партнерство-дијалог со граѓанските организации за Националниот акциски план 2016-2018″, што се одржа на 23-24 март, во организација на проектот ТАКСО (Техничка поддршка за граѓанските организации) и Министерството за информатичко општество и администрација. […]

СИГМА: ОБЕЗБЕДУВАЊЕТО НА ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ И НАТАМУ САМО ПРЕДИЗВИК

11.03.2016|

Во Информативниот центар на ЕУ во Скопје денеска беа претставени резултатите од Извештајот на СИГМА за мерењето на основите. Домаќини и говорници на средбата со претставници на јавни институции во Република Македонија беа: Карен Хил, раководител на СИГМА; Мирослава Боричка, координатор за земјата и виш советник, Маријан Лемке, виш советник за јавни набавки и Јухани Лемик, виш советник за обезбедување услуги и отчетност. […]

НОВИНАРИТЕ СЕ ПОЧЕСТО ГО КОРИСТАТ ЗАКОНОТ ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

10.03.2016|

На покана на Делегацијата на Европската унија и Македонскиот институт за медиуми, членот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, Валентина Фидановска и советникот во Секретаријатот на Комисијата, Цветан Станоески, учествуваа на отворањето на овогодинешниот конкурс за „Награда од Европската унија за истражувачкото новинарство“, во ЕУ-Инфоцентарот во Скопје. […]

УРГЕНЦИЈА ЗА ДОСТАВУВАЊЕ ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ

30.12.2015|

Почитувани, Согласно надлежностите кои произлегуваат од Законот за слободен пристап до информациите од јавен карактер (член 37), имателите на информации од јавен карактер имаат законска обврска да подготват Годишен извештај за спроведување на ЗСПИЈК за календарската 2015 година и истиот да го достават до Комисијата, до 31 јануари 2016 година. Овие извештаи ќе бидат составен дел [...]