This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

komspi

/komspi komspi

About komspi komspi

This author has not yet filled in any details.
So far komspi komspi has created 262 blog entries.

ЗАМЕНИК ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА КОМИСИЈАТА СЕ ОБРАТИ НА НАСТАН ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА СИГМА

21.03.2018|

Заменик претседателот на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, г-дин Блерим Исени, учествуваше на настан во организација на СИГМА, со наслов „Предизвиците во реформата во јавната администрација“. На настанот, пред присутните се обратија и министерот за информатичко општество и администрација, Дамјан Манчевски, министерот за финансии, Драган Тевдовски, како и [...]

Бр.204-Седница на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер

13.03.2018|

ДОНЕСЕНИ 7 РЕШЕНИЈА Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер на 204-та седница одржана на 13 март 2018 година, донесе 7 решенија. * * * * * Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, постапувајќи по Жалбата изјавена од А.М. од Кочани, поднесена против [...]

Бр.203-Седница на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер

01.03.2018|

ДОНЕСЕНИ 30 РЕШЕНИЈА Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер на 203-та седница одржана на 01 март 2018 година, донесе 30 решенија. * * * * * Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, постапувајќи по Жалбата изјавена од В.Н. од Скопје, поднесена против [...]

ОБУКА ЗА НОВОНАЗНАЧЕНИ СЛУЖБЕНИ ЛИЦА

28.02.2018|

  Единаесет новоназначени службени лица за посредување со информации од јавен карактер од државни институции,( министерства и агенции), јавни претпријатија и од образовни установи, присуствуваа на обуката на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер и практична примена на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер“, која се одржа во просториите на Комисијата [...]

Бр.202-Седница на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер

15.02.2018|

ДОНЕСЕНИ 4 РЕШЕНИЈА Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер на 202-та седница одржана на 15 февруари 2018 година, донесе 4 решенија. ********** Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, постапувајќи по Жалбата изјавена од В.С. од Скопје, поднесена против Комисијата за одлучување по барањата за [...]

ПОТПИШАН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА НА ПРАВОТО ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИТЕ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР И ЗДРУЖЕНИЕТО НА НОВИНАРИ НА МАКЕДОНИЈА

15.02.2018|

Во просториите на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен каркатер, беше потпишан Меморандум за соработка помеѓу Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен каркатер и Здружението на новинари на Македонија. Меморандумот беше потпишан од страна на претседателот на Комисијата, д-р Ѓорги Сламков и претседателот на [...]

ПОТПИШУВАЊЕ НА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА НА ПРАВОТО ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИТЕ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР И ЗДРУЖЕНИЕТО НА НОВИНАРИ НА МАКЕДОНИЈА

14.02.2018|

Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер и Здружението на новинари на Македонија во четврток (15 февруари) 2018 година во 11.00 часот, во просториите на Комисијата ќе потпишат Меморандум за меѓусебна соработка. Со потпишувањето на Меморандумот за соработка, Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен [...]

АКТИВНОСТИ ЗА ИЗМЕНА И ДОПОЛНУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

09.02.2018|

На 09.02.2018 во Министерството за правда се одржа работен состанок на кој се утврди потребата за измени и дополнувања на Законот за слободен пристап до информации од јавен карактер. На состанокот покрај министерот за правда Билен Салији, присуствуваа и претседателот и заменикот претседател на Комисијата за заштита на правото на слободен пристап до информации од јавен [...]

Бр.201-Седница на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер

07.02.2018|

ДОНЕСЕНИ 8 РЕШЕНИЈА И 1 ЗАКЛУЧОК Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер на 201-та седница одржана на 07 февруари 2018 година, донесе 8 решенија и 1 заклучок. * * * * * Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, постапувајќи по Жалбата изјавена [...]

РАЗМЕНА НА МИСЛЕЊА ВО ВРСКА СО  СТАНДАРДИЗИРАЊЕ НА УНИФИЦИРАН И СТРУКТУРИРАН ОБРАЗЕЦ НА ГОДИШЕН ИЗВЕШТАЈ

01.02.2018|

Претставнци на Мисијата на ОБСЕ во Скопје и на Комисијата за политички систем и односи меѓу заедниците на Собранието на Република Македонија, денеска одржаа работен состанок со членовите на Комисијата за зашита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер. На средбата која имаше консултативен карактер и е една од низата зацртани средби со [...]