This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

komspi

/komspi komspi

About komspi komspi

This author has not yet filled in any details.
So far komspi komspi has created 474 blog entries.

АНАЛИЗА НА ОДРЖАНИТЕ ОБУКИ ЗА СЛУЖБЕНИТЕ ЛИЦА ВО 2020 ГОДИНА

13.01.2021|

Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер, изготви Анализа на одржаните обуки за службените лица во периодот септември-декември 2020 година. Истата е подготвена на основа на доставените покани за службените лица и нивниот одѕив на официјалните покани за обука. Во продолжение, на наведениот линк, можете да се запознаете со Анализата: http://komspi.mk/wp-content/uploads/2014/01/АНАЛИЗА-НА-ОДРЖАНИТЕ-ОБУКИ-ЗА-СЛУЖБЕНИТЕ-ЛИЦА-ВО-2020-ГОДИНА.pdf [...]

ОНЛАЈН ДЕБАТА ЗА ЕДНОГОДИШНОТО СПРОВЕДУВАЊЕ НА ЗАКОНОТ ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИТЕ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

01.12.2020|

Во организација на Центарот за Граѓански комуникации на 1 декември 2020 година, се одржа онлајн дебата за спроведувањето на новото законско решение. Дебатата се одржа точно на денот кога се одбележува една година од примената на  Законот од 2019 година. На дебатата учество земаа 34 претставници, од Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до [...]

ЕДУКАТИВНО ВИДЕО НАМЕНЕТО ЗА СЛУЖБЕНИТЕ ЛИЦА КАЈ ИМАТЕЛИТЕ НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

10.11.2020|

Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер во соработка со Националниот демократски институт и ВИДИ ВАКА, а со финансиска поддршка од УСАИД, изготви едукативно видео наменето за службените лица кај имателите на информации од јавен карактер. Со едукативното видео е опфатена целата законска процедура за имплементирање на уставно загарантираното право на пристап [...]

ОНЛАЈН ОБУКА ЗА СЛУЖБЕНИТЕ ЛИЦА

22.10.2020|

Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер, имајќи ја во предвид состојбата со пандемијата на COVID-19, се прилагодува на новите услови за работа и од денеска наместо со обуки со физичко присуство продолжува со онлајн обуки за службени лица кај имателите на информации од јавен карактер. Од поканетите 17 службени [...]

УЧЕСТВО НА ОНЛАЈН ДЕБАТА ЗА СЛОБОДНИОТ ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИТЕ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

21.10.2020|

Директорката на Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер, г-ѓа Пламенка Бојчева, учествуваше на онлајн дебата на тема „Слободен пристап до информации од јавен карактер во време на Ковид-19“.  Дебатата ја организираше Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници во партнерство со Македонскиот институт за медиуми, Институтот за комуникациски студии [...]

УСВОЕНА ДЕКЛАРАЦИЈАТА ЗА СОРАБОТКА НА ВТОРОСТЕПЕНИТЕ ОРГАНИ ЗА ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ 2020

20.10.2020|

Денес (20 октомври 2020 година) се одржа он лајн конференција на која учествуваа претставниците на регулаторните тела за пристап до информациите од јавен карактер. На конференцјата учество земаа претставници од Босна и Херцеговина, Хрватска, Косово, Северна Македонија, Црна Гора, Србија и Словенија. Конференцијата беше организирана од страна на Повереникот за информации на Словенија. Свое излагање на [...]

СРЕДБА НА РАКОВОДСТВОТО НА АГЕНЦИЈАТА СО МИНИСТЕРОТ МАРИЧИЌ

28.09.2020|

По повод 28 Септември, Меѓународниот ден на слободниот пристап до информации, директорката и заменикот на директорот на Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер Пламенка Бојчева и Блерим Исени, беа примени од Министерот за правда на Република Северна Македонија, Бојан Маричиќ. На средбата стана збор за повеќе теми кои се [...]

ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА СЛОБОДНИОТ ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ

28.09.2020|

Денес на 28 септември се одбележува Меѓународниот ден на слободниот пристап до информации. По тој повод, под мотото „Вие имате право да знаете“, Aгенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информации од јавен карактер, информираше за значењето на навремената достапност на информации и активностите кои ги презема Агенцијата во насока на обезбедување на поголема [...]

ПРОМОВИРАНО ЕДУКАТИВНO ВИДЕО ЗА БАРАТЕЛИ НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

28.09.2020|

Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер во соработка со Националниот демократски институт и ВИДИ ВАКА, а со финансиска поддршка од УСАИД, изготви едукативно видео наменето за барателите на информации. Со едукативното видео е опфатена целата законска процедура за имплементирање на уставно загарантираното право на пристап до информациите од јавен карактер. Едукативното можете да [...]

ПОЗДРАВНО ОБРАЌАЊЕ ДО АГЕНЦИЈАТА ПО ПОВОД 28 СЕПТЕМВРИ

28.09.2020|

Меѓународниот експерт на полето на пристапот до информации, транспарентност на Управата, заштита на личните податоци и класифицираните информации и еминентен бугарски адвокат, Александар Кашумов, по повод 28 Септември, Меѓународниот ден за пристап до информации,  упати поздравно обраќање до директорката и заменикот директор на Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер, [...]