Blerim Hyseni

Telefoni: 02/3118038
Ditëlindja: 01.07.1974 në fsh. Sllupçan – Kumanovë
Arsimimi: Fakulteti i Gazetarisë, Tiranë
Gjuhë të huaja: Maqedonisht, anglisht

Përvojë pune: 1996-1998 Korrespodent nga Tirana për RTVM

1999-2001 Redaktor i lajmeve në RTVM

2003-2004 Kryeredaktor i programit në gjuhën shqipe

2005-2006 Kryeredaktor

Trajnim ne Uashington në Zërin e Amerikës

2008-2009 Redaktor i programit informativ

Analizë për ngjarjet politike në gazetat në Maqedoni, Kosovë dhe Shqipëri

2009 – 2014 Zëvendës kryetar në Komisionin për mbrojtjen e të drejtës për qasje të lirë në informacione me karakter publik

2014 – 2018 Zgjedhet prapë Zëvendës kryetar në Komisionin për mbrojtjen e të drejtës për qasje të lirë në informacione me karakter publik

2018 (Tetor) Kryetar në Komisionin për mbrojtjen e të drejtës për qasje të lirë në informacione me karakter publik

Trajnime:

Në Uashington në “Zëri i Amerikës”