This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

This Is A Custom Widget

This Sliding Bar can be switched on or off in theme options, and can take any widget you throw at it or even fill it with your custom HTML Code. Its perfect for grabbing the attention of your viewers. Choose between 1, 2, 3 or 4 columns, set the background color, widget divider color, activate transparency, a top border or fully disable it on desktop and mobile.

КОМИСИЈАТА И ДЗЛП РЕАЛИЗИРАА УШТЕ ЕДНА ЗАЕДНИЧКА РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА

//КОМИСИЈАТА И ДЗЛП РЕАЛИЗИРАА УШТЕ ЕДНА ЗАЕДНИЧКА РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА

КОМИСИЈАТА И ДЗЛП РЕАЛИЗИРАА УШТЕ ЕДНА ЗАЕДНИЧКА РЕГИОНАЛНА РАБОТИЛНИЦА

Во рамки на планираните заеднички активности предвидени во Проектот “Поддршка на пристапот до правото на заштита на личните податоци“, што се финансира од ИПА ТАИБ 2012 програмата, на 27 април 2017 година, во просториите на Дирекцијата за заштита на личните податоци се одржа регионална работилница на тема ,,Промоција на двете права –Правото на слободен пристап до информации од јавен карактер и правото на заштита на личните подадоци“.

Освен претставници на работните групи од Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер и Дирекцијата за заштита на личните податоци, на Работилницата учествуваа 20 службени лица за постапување по барањата за пристап до информации од јавен карактер и офицери за заштита на личните податоци од повеќе институции од Скопје, Тетово, Гостивар и Велес.

Работилницата беше отворена со презентација на господинот Јернеј Ровшек, клучен експерт од правната област на Проектот, а со своја презентација се претстави и г-ѓа Десислава Тошкова, тим Лидер на проектот од Република Бугарија. Потоа двајцата експерти со присутните споделија покарактеристични искуства и примери од постапувања по двете законски загарантирани права во нивните земји.

Со свои презентации настапија и претставниците од двете домашни институции – Цветан Станоески (КОМСПИ), Мануела Станоевска Стоилковска (ДЗЛП) и м-р Марјана Планојевиќ (ДЗЛП).

28.04.2017|

About the Author: