РЕШЕНИ ПОВЕЌЕ ОД 750 ЗАОСТАНАТИ ПРЕДМЕТИ, АГЕНЦИЈАТА ПОСВЕТЕНО РАБОТИ И НА ДРУГИТЕ ЗАКОНСКИ ОБВРСКИ

27.02.2020|Comments Off on РЕШЕНИ ПОВЕЌЕ ОД 750 ЗАОСТАНАТИ ПРЕДМЕТИ, АГЕНЦИЈАТА ПОСВЕТЕНО РАБОТИ И НА ДРУГИТЕ ЗАКОНСКИ ОБВРСКИ

Од своето основање  на 26 декември 2019 година, како правен следбеник на Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер, Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите [...]

ОДРЖАНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ЗАКОНОТ ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

17.02.2020|Comments Off on ОДРЖАНА РАБОТИЛНИЦА ЗА ЗАКОНОТ ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер во соработка со Центарот за граѓански комуникации, денeска одржа работилница на која се дискутираше за прашања и дилеми кои произлегуваат од новиот [...]

СРЕДБА НА РАКОВОДСТВОТО НА АГЕНЦИЈАТА СО ШЕФОТ НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ

06.02.2020|Comments Off on СРЕДБА НА РАКОВОДСТВОТО НА АГЕНЦИЈАТА СО ШЕФОТ НА МИСИЈАТА НА ОБСЕ ВО СКОПЈЕ

Денеска во просториите на Агенцијата за заштита на правото на слободен пристап до информациите од јавен карактер, Директорот на Агенцијата, ѓ-га Пламенка Бојчева и Заменикот на  директорот, г-дин Блерим Исени,  остварија средба со делегација на [...]

ВО ВЕЛЕС ОДРЖАНА ОБУКА ОД РЕГИОНАЛЕН КАРАКТЕР

14.11.2019|Comments Off on ВО ВЕЛЕС ОДРЖАНА ОБУКА ОД РЕГИОНАЛЕН КАРАКТЕР

Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, денеска ја реализираше последната во циклусот од четири предвидени еднодневни обуки на тема: „Имплементација [...]

ОДРЖАНА РЕГИОНАЛНА ОБУКА ЗА СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ВО ТЕТОВО

12.11.2019|Comments Off on ОДРЖАНА РЕГИОНАЛНА ОБУКА ЗА СЛУЖБЕНИ ЛИЦА ВО ТЕТОВО

Во Хотелот „Меркур“ во Тетово, денеска Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, ја реализираше третата од четирите планирани еднодневни обуки [...]

РЕАЛИЗИРАНА И ВТОРА ОБУКА ЗА НОВИОТ ЗАКОН ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

29.10.2019|Comments Off on РЕАЛИЗИРАНА И ВТОРА ОБУКА ЗА НОВИОТ ЗАКОН ЗА СЛОБОДЕН ПРИСТАП ДО ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР

Комисијата за заштита на правото за слободен пристап до информациите од јавен карактер во соработка со Мисијата на ОБСЕ во Скопје, денеска во хотелот Порта, ја одржа и втората од четирите  предвидени еднодневни обуки на [...]

Повеќе

Брошури

Ти имаш право да ЗНАЕШ!
Информациите од јавен карактер се за давање
А не се за чување
Пристапот до информации од јавен карактер е слободен